EMODnet Open Conference 2023
December 11, 2023

EMODnet Open Conference 2023

Στις 29-30/11/2023 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με μεγάλη επιτυχία το 3ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Θαλάσσιας Παρατήρησης και Δεδομένων (EMODnet). Συμμετείχαν περισσότεροι από 340 εταίροι και ενδιαφερόμενοι φορείς Δικτύου ((https://emodnetconference2023.eu/)). Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο του EMODnet στο Ευρωπαϊκό Οικοσύστημα Θαλάσσιων Δεδομένων, εστιάζοντας σε ένα «Ψηφιακό και Πράσινο Μέλλον».

Πριν το Συνέδριο, στις 27-29/11/2023 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση όλων των εταίρων (Jamboree) του EMODnet. Πήραν μέρος περισσότεροι από 120 συνεργάτες και παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στις υπηρεσίες που προσφέρει το EMODnet και τις κοινές τους δραστηριότητες.

To ΕΛΚΕΘΕ/Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας (ΙΩ), βασικός εταίρος του EMODnet, συμμετείχε με την Δρα Ιωνά Αθανασία στο Συνέδριο και στο Jamboree των εταίρων, παρουσιάζοντας την υπηρεσία του EMODnet Data Ingestion, το ρόλο της υπηρεσίας στην ενίσχυση της κοινής χρήσης δεδομένων από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και την βελτίωση της στήριξης των αναγκών της Γαλάζιας Οικονομίας για δεδομένα. Η υπηρεσία του Ingestion έχει αναπτυχθεί από το ΙΩ και αποτελεί ένα βασικό πυλώνα του EMODnet για ανταλλαγή θαλάσσιων δεδομένων. Δείτε την παρουσίαση εδώ (https://emodnetconference2023.eu/media/5nzihfdc/3-iona.pdf).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ: